NSSTUDIO
lilyfield-header.jpg

Lilyfield Renovation

A turn of the century workers cottage that embraces natural lighting

 
 

We designed a rear addition that embraced natural lighting and open space for this turn of the century workers cottage in Lilyfield.

A clever layout created space for 4 bedrooms, 3 bathrooms, kitchen, living and study.

The design comprises and restores period features of the original cottage while respectfully contrasting these with a palette of new building materials, techniques and colours.

 

Striking turquoise blue Pandomo flooring throughout the hallway and living spaces creates a bold yet calming statement.

A timber and glass staircase acts as a sculptural element within the living room, skilfully dividing living from dining whilst still providing a visual link between the two.

The living opens up through large bi-fold doors to an outdoor entertaining deck and backyard allowing for ample natural ventilation and light.